top of page
Αναζήτηση
  • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc

#SheWorks* με την δημιουργό του brand @manuthelabel Εμμανουέλα Γομπάκη

Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί και σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου κάθε πρωί;

Η προσωπική μου ανάγκη για δημιουργία και εξέλιξη. Κάθε φορά που ξημερώνει, αφήνω το χθες πίσω μου και έχω αγωνία για το τι θα φέρει η καινούρια μέρα. Νέες ιδέες και προκλήσεις εμφανίζονται συνεχώς που με φέρνουν πιο κοντά στο όνειρο μου και δημιουργούν τη νέα μου πραγματικότητα. Επίσης η αναγνώριση και η αποδοχή της δουλειάς μου είναι κινητήριος δύναμη για να συνεχίζω αυτό που κάνω και να γίνομαι όλο και καλύτερη.

Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου;

Η δυνατότητα να δουλευω και να δημιουργώ με τα χέρια μου. Είναι το φαρμακό μου και κάθε κομμάτι που φτιάχνω έχει μέσα του εμένα. Νοιώθω τρομερή ικανοποίηση όταν μια ιδέα στο μυαλό μου ζωντανεύει μπροστά μου και γίνεται αποδέκτης θαυμασμού. Επίσης οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για αλληλεπίδραση με άτομα του χώρου μου, επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών και απόψεω: το να είμαι μέρος μιας δημιουργικής κοινότητας και κουλτούρας.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνεις εσύ;

Να πάρει το ρίσκο και να το κάνει! Μιλώντας εκ πείρας, το μαμούνι της τελειομανίας είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας. Ποτέ δεν θα υπάρξει η τέλεια στιγμή, η τέλεια συνθήκη και το τέλειο timing. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλεια. Μικρά και σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση που θέλει, να δίνει χρόνο και να μην απογοητεύεται. Να επιδιώκει συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο, γιατί ο εχθρός κάθε δημιουργού είναι η στασιμότητα και η επανάπαυση. Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε στα overnight success stories και να δούμε πώς μέχρι να καταφέρουμε να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο επιτυχημένο έχουν περάσει από πάνω του αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς, εκπαίδευσης και σίγουρα στo δρόμο προς την επιτυχια θα έχει γευτεί την απόρριψη και την αποτυχία. Σε όλα λοιπόν τα καλά και τα δύσκολα, ο καθένας θα πρέπει να παραμένει δυνατός και ανοιχτός γιατί είναι και όλα αυτά που θα τον διαμορφώσουν, θα τον διδάξουν και τελικά θα τον οδηγήσουν στην πραγμάτωση των ονείρων του. Και πάντα να θυμάται πως η δημιουργικότητα και κάθε μορφή τέχνης δεν είναι διαγωνισμός και πως υπάρχει χώρος για όλους μας.

Ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα;

Το επόμενο μου βήμα ειναι η εκμάθηση καινούριων τεχνικών και η εφαρμογή τους, που θα με βοηθήσει στο χτίσιμο ενός brand name που θα είναι ευρύτερα γνωστό και αναγνωρίσιμο και έξω από τα σύνορα της πόλης μου. Από την άλλη είμαι υποστηρίκτρια της λογικής του ότι είναι να ‘ρθει, θα ΄ρθει - είναι άλλωστε και απελευθερωτικό.

Πες μας που και πώς μπορούμε να σε βρούμε

Αρχικά κανείς μπορεί να με επισκεφθεί στο φυσικό μου κατάστημα στην Παλιά Πόλη των Χανίων ( Ποττιε 13 ), όπου θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά! Επίσης για όσους βρίσκονται μακριά μπορούν να κάνουν αγορές μέσω του e-shop μου, στο www.manuthelabel.com και φυσικά να ακολουθήσουν τη σελίδα μου στο Instagram - @manuthelabel, για να βλέπουν τα καινούρια σχέδια μου!

* Ένα από τα πιο σημαντικά project της μετά-COVID19 εποχής, το #SheWorks βρίσκει τον χώρο του σιγά-σιγά, μεγαλώνει και αναπτύσσεται συνεργατικά για να αγκαλιάσει εκείνες τις παρέες γυναικών επιχειρηματιών που χρειάζονται περισσότερη έμπνευση, δημιουργική βοήθεια στην αντιμετώπιση κρίσεων και ενεργητική δικτύωση.

Βρείτε μας και στο Instagram.

bottom of page