top of page
Συνεδρίες ψυχοθεραπείας για ενήλικες και παιδιά

Συνεδρίες ψυχοθεραπείας για ενήλικες και παιδιά

Η ψυχοθεραπευτική διαδρομή είναι το μονοπάτι που σχεδιάζουμε από κοινού. Μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους σαν κι εσένα να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους, να δρομολογήσουν λύσεις σε προβλήματα που τους επηρεάζουν αρνητικά και να καλυτερεύσουν τις σημαντικές, διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

«Τα οφέλη της φυσικής άσκησης στην ψυχική υγεία είναι κάτι το οποίο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας άργησαν υπερβολικά να καταλάβουν» ομολογεί ο Michael Otto, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (πηγή: APA) «Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η άσκηση βοηθάει στην υγεία, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της βοήθειας που η άσκηση έχει για την ψυχική μας υγεία. Έτσι, έχουν αργήσει στο να μεταφράσουν αυτά τα οφέλη σε δράση».

Διατροφή και Συμβουλευτική

Διατροφή και Συμβουλευτική

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής στήριξης με στόχο την βαθύτερη κατανόηση των διατροφικών προβλημάτων ψυχογενούς αιτιολογίας που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός, η κοινότητα του The Healing Tree διατηρεί γραφείο ενημέρωσης για θέματα διατροφής.

Coaching & Mentoring

Coaching & Mentoring

Το Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού λειτουργεί υποστηρικτικά προς τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές σε θέματα καριέρας και εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής αποκατάστασης.

Η βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη μας εμπλουτίζεται συνεχώς από τις προσφορές και τα δώρα της τοπικής κοινότητας. Φιλοξενεί μια συλλογή φτιαγμένη από τους ανθρώπους που μας αγκαλιάζουν καθημερινά με το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Η βιβλιοθήκη φιλοδοξεί να συγκεντρώσει υλικό γύρω από το μεγάλο θέμα της ψυχικής υγείας και να λειτουργήσει διαδραστικά με το κοινό της.

The hub

The hub

Τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι ανοικτό το μικρό καφενείο της The Healing Tree, μια συλλογική προσπάθεια των μελών και των φίλων της κοινότητας να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον με μια κούπα καφέ, μια σπιτική λιχουδιά ή ένα δροσιστικό ρόφημα φτιαγμένο από μας τους ίδιους.

Πολυχώρος Δραστηριοτήτων

Πολυχώρος Δραστηριοτήτων

Μαθαίνουμε, εξερευνούμε, πειραματιζόμαστε δημιουργικά, παίζουμε, ακούμε, επικοινωνούμε, διαβάζουμε: μια φιλόξενη γωνιά για τους φίλους της The Healing Tree περιμένει να τον επισκεφτείτε για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με όλους. Εδώ βρίσκονται τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες οι πιο δυνατές ανθρώπινες σχέσεις.

Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Ψυχοθεραπείας

(Counseling & Psychotherapy Center, Early Intervention In Psychosis Department)

Η The Healing Tree community for Mental Health σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια προσωποποιημένη προσέγγιση στην Ψυχική Υγεία, μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας για ενήλικες, εφήβους και παιδιά (από 4+ ετών).

Μαζί, σχεδιάζουμε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου με άμεσα, ορατά αποτελέσματα βελτίωσης της καθημερινής ζωής, των επαγγελματικών ή/και των διαπροσωπικών σου σχέσεων.

Επιπλέον, το γραφείο συμβουλευτικών υπηρεσιών και ψυχοθεραπείας παρέχει βοήθεια σε άτομα και ομάδες σε σχέση με θέματα:

 • Διαχείρισης απώλειας και πένθους για μικρούς και μεγάλους

 • Συγγενών Τεθνεώτων

 • Θυμάτων κακοποίησης και βίας

 • Συγγενών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με εξαρτήσεις

 • Διαχείρισης διαζυγίου / Απώλειας συναισθηματικών σχέσεων / Ζητημάτων Μονογονεϊκότητας

 • Διαταραχών Λήψης Τροφής

 • Επεξεργασίας άγχους, φοβίας, κρίσεων πανικού ή/και συμπτωμάτων κατάθλιψης (με αντίστοιχη παραπομπή σε συνεργαζόμενο ψυχίατρο, εφόσον χρειαστεί)

 • Άγχους Αποχωρισμού / Σχολικής Ένταξης και Σχολικής Άρνησης για παιδιά

 • Προβλημάτων της Εφηβείας

 • Βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων / Relationship Effective Communication Management

 • Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης

 • Αποτελεσματικής Ηγεσίας για ομάδες εργασίας και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων

        (The Success is My Choice Leadership Program)

Με ποιους τρόπους μπορούμε να σε βοηθήσουμε:

 • Με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας ή με συνδυασμό και των δύο                                               Η τελική επιλογή συν-σχεδιάζεται με τον ενδιαφερόμενο ή τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια

 • Με διαδικτυακές (online) συνεδρίες ψυχοθεραπείας

 • Μέσα από ομάδες θεραπευτικού παιχνιδιού, δημιουργικών παρεμβάσεων και διαχείρισης τραύματος μέσα από την τέχνη

 • Με ομάδες γονέων (Parenting Boundary Techniques)

 • Με ομάδες mindfulness για μικρούς και μεγάλους καθώς και ομάδες βιβλιοθεραπείας 

Στην The Healing Tree community for Mental Health λειτουργεί καθημερινά helpdesk για τις απορίες σου.  Καλέστε στο 2810286952 για το προσωπικό σου ραντεβού, σήμερα.

Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

(Career Counseling Center

 

Το Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού λειτουργεί υποστηρικτικά προς τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές σε θέματα καριέρας και εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής αποκατάστασης.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής διαδρομής των ληπτών υπηρεσιών.  Βοηθάει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και ξεδιπλώνει πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που έχουν δουλευτεί λιγότερο ή έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα στο περιθώριο, εξαιτίας του βάρους που δίνεται στο σύμπτωμα μιας ασθένειας και όχι στις υγιείς πλευρές του εαυτού του.  Κατά κάποιον τρόπο, ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μέρος της θεραπείας ενός ατόμου αφού εστιάζει στις δυνατότητές του και το βοηθάει να προβάλει τον εαυτό του με θετικό τρόπο στο μέλλον.  Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που συχνά παραβλέπεται ή θεωρείται λιγότερο σημαντική στην πορεία, όταν υπερισχύει  το σύμπτωμα ή όταν δίνεται περισσότερο βάρος στη φαρμακευτική αγωγή και λιγότερο στην ομαλή προσαρμογή του ατόμου στο περιβάλλον όπου ζει και αναπτύσσεται.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο βοηθά τους ενδιαφερόμενους:

 • Να γνωρίσουν καλύτερα και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ερωτηματολόγια επαγγελματικού προσανατολισμού που οδηγούν στο σχεδιασμό ατομικού φακέλου για κάθε ενδιαφερόμενο

 • Να βρουν πληροφορίες για θέματα εργασίας και για τις προοπτικές απασχόλησης που υπάρχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό

 • Να προετοιμάσουν τα κατάλληλα εργαλεία παρουσίασης του εαυτού τους και του επαγγελματικού τους προφίλ.  Το Γραφείο έχει τη δυνατότητα να τους βοηθήσει να συνθέσουν α) το δικό τους βιογραφικό σημείωμα και β) συνοδευτική επιστολή cover letter/ motivation letter προς αποστολή

 • Να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για προφορική συνέντευξη ή/και προβολή παρουσίασης της δουλειάς τους

 • Να βρουν πληροφορίες για θέσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης

 • Να συλλέξουν πληροφορίες για σεμινάρια και εργαστήρια καλλιέργειας δεξιοτήτων που λαμβάνουν χώρα τοπικά

 

Το Γραφείο επίσης βοηθά εφήβους και νέους σε θέματα διαχείρισης χρόνου, στρες πριν από εξετάσεις και αποφάσεων σταδιοδρομίας.  Μπορεί να προσφέρει ανατροφοδότηση όταν αυτό ζητηθεί και ψυχολογική στήριξη κατά τη διαδικασία λήψης μιας απόφασης.

Γραφείο Συμβουλευτικής Στήριξης σε θέματα διατροφής

(Nutrition Center)

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής στήριξης με στόχο την βαθύτερη κατανόηση των διατροφικών προβλημάτων ψυχογενούς αιτιολογίας που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός, η κοινότητα του The Healing Tree διατηρεί γραφείο ενημέρωσης για θέματα διατροφής.  Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 2810286952 για την δική σας συνάντηση.

Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Θέματα Άσκησης και Φυσικής Κατάστασης

(Yoga at the Tree)

«Τα οφέλη της φυσικής άσκησης στην ψυχική υγεία είναι κάτι το οποίο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας άργησαν υπερβολικά να καταλάβουν» ομολογεί ο Michael Otto, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (πηγή: APA).  Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η άσκηση βοηθάει στην υγεία, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της βοήθειας που η άσκηση έχει για την ψυχική μας υγεία.  Έτσι, έχουν αργήσει στο να μεταφράσουν αυτά τα οφέλη σε δράση».

Η καθημερινή άσκηση για τους λήπτες υπηρεσιών υγείας είναι ευεργετική σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.  Λειτουργεί τόσο ανακουφιστικά, όσο και προληπτικά, για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων υγείας.  Βοηθάει σε όλες τις διαταραχές από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού μέχρι τις εξαρτήσεις και τη σχιζοφρένεια.  Συνεπικουρεί στο πρόγραμμα θεραπείας, λειτουργεί υποστηρικτικά ως προς αυτό και επιπλέον βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των ληπτών.  Σε πολλές δε περιπτώσεις στην Αμερική, δεν μιλάμε απλώς για άσκηση, αλλά για το λεγόμενο exercise therapy μια προσωποποιημένη υπηρεσία, στα μέτρα των αναγκών του κάθε θεραπευόμενου, που τονώνει την αυτοπεποίθηση, καταπολεμά τα συμπτώματα του στρες και διευκολύνει τον ύπνο (σε περιπτώσεις αϋπνίας).

Η κοινότητα του The Healing Tree λειτουργεί Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Θέματα Άσκησης

Καλέστε σήμερα στο 2810286952 για ένα ραντεβού εκτίμησης της φυσικής σας κατάστασης και δημιουργίας του προσωπικού σας προγράμματος.

bottom of page