top of page
Αναζήτηση
  • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc

#SheWorks, μια συνέντευξη με την οδοντίατρο Εύη Κτιστάκη


Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί και σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου κάθε πρωί;

Η σκέψη ότι έχω τόσα πράγματα να κάνω! Είναι μια σκέψη που για χρόνια μου δημιουργούσε άγχος. Τώρα όμως, μετά από πολύ μάταιο αυτομαστίγωμα και αφότου έβαλα επιτέλους στη ζωή μου το διαλογισμό, έμαθα να ιεραρχώ καλύτερα τις προτεραιότητές μου. Τώρα κάθε εκκρεμότητα που περνάει με επιτυχία από τη διαλογή και μπαίνει στην ατζέντα της ημέρας την αντιμετωπίζω ως ένα βήμα για την εκπλήρωση ενός στόχου, μικρού ή μεγάλου, ημερήσιου ή μακροπρόθεσμου. Έτσι ξυπνάω με όρεξη για δημιουργία.

Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου;

Τη σχέση και την επικοινωνία με τους ασθενείς μου που μου δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώνω ακόμα και τους πιο φοβικούς από αυτούς και να τους εκπαιδεύω στην πρόληψη και την καλή στοματική υγιεινή. Και βέβαια τη δυνατότητα που μου δίνει η δουλειά μου να αποκαθιστώ το χαμόγελο στα χείλη ανθρώπων που για χρόνια ντρέπονται για τα δόντια τους και δε χαμογελούν πλατιά.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνεις εσύ;

Το τετριμμένο: να το κάνει μόνο εφόσον το αγαπά - δύσκολη δουλειά για να την κάνεις με οποιοδήποτε άλλο κίνητρο-και τότε θα βρει το δικό του τρόπο να το κάνει καλά.

Ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα;

Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες - COVID θέλοντος - θα συνεχίσω τη δια βίου εκπαίδευση με μια επιπλέον εξειδίκευση στην εμφυτευματολογία. Προς το παρόν επικαιροποιώ τις οδοντιατρικές γνώσεις μου μέσω webinar και οργανώνω την ψηφιακή μου επαγγελματική παρουσία που, η αλήθεια είναι, είχα αφήσει λίγο πίσω.

Πες μας που και πώς μπορούμε να σε βρούμε:

Αναλογικά, στο τηλ επικοινωνίας: 2810285564 και στο ιατρείο μου στο κέντρο του Ηρακλείου: Crete Dental, Αβέρωφ & Σμύρνης 30. Ψηφιακά, στο Facebook και Instagram

Η ηλεκτρονική μου σελίδα θα είναι έτοιμη σύντομα.

* Το #SheWorks ξεκίνησε ως ένας πρώτος οδηγός επιβίωσης για γυναίκες επιχειρηματίες που χρειάζονταν στήριξη και εμψύχωση τις μέρες μετά την άρση του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού (φυσικά ακόμα χρειαζόμαστε ενίσχυση για να προχωρήσουμε όλες, γι'αυτό και οι δράσεις του δεν σταματούν εδώ).

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις από την καθημερινότητα δραστήριων, δημιουργικών επιχειρηματιών, tips, ασκήσεις και χρήσιμες διευθύνσεις για να στηθεί μια επιχειρηματίας στα πόδια της από την αρχή ή να συνεχίσει μια προηγούμενη προετοιμασία που έμεινε στη μέση.

Στη συνέχεια, το #SheWorks έγινε κοινότητα δικτύωσης, συμβουλευτικής στήριξης και συνδιοργάνωσης project επιχειρηματικής δράσης.

Οι συνεντεύξεις συνεχίζονται και ετοιμάζουμε κοινές συναντήσεις σε ένα μέλλον που ευχόμαστε να είναι ευνοϊκότερο για την αγορά και τις προσωπικές μας προσπάθειες.

bottom of page