top of page
Αναζήτηση
  • Πηγή: storypick.com

Ιστορίες για την ψυχική υγεία


Αν έχετε περισσότερο χρόνο στην διάθεσή σας αυτές τις γιορτές, αν σας αρέσει να κουλουριάζεστε στον καναπέ παρέα με ενδιαφέρουσες ταινίες στην οθόνη, τότε αδράξτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αυτά τα μικρά βίντεο κινουμένων σχεδίων που παρουσιάζουν με τον πιο απλό και συνάμα συγκινητικό τρόπο διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας:

1. The Face Thief (Alzheimer’s)

Μια ιστορία για το πώς οι άνθρωποι με Alzheimer's βιώνουν την σταδιακή απώλεια της μνήμης και χάνονται μέσα σε έναν ωκεανό από κατακερματισμένες εικόνες. Παρακολουθήστε το εδώ.

2. Tzadik (Depression)

Πώς είναι να παλεύεις καθημερινά με την κατάθλιψη; Αυτή η σύντομη ιστορία είναι μια απεικόνιση αυτού του αγώνα καθημερινής, ψυχολογικής επιβίωσης. Δείτε το εδώ.

3. Chicken or The Egg (Addiction)

Η κότα ή το αυγό; Ένα χαριτωμένο βίντεο για το πώς τα αγαπημένα σου πρόσωπα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων. Παρακολουθήστε το εδώ.

4. Dream Catchers (Insomnia/Nightmare Disorder)

Οι αϋπνίες και οι εφιάλτες είναι το κύριο θέμα αυτής της ιστορίας που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

5. Gravity (Bipolar Disorder/Addiction)

Η διπολική διαταραχή είναι από τις πιο βασανιστικές, στην προσπάθεια των ανθρώπων να ισορροπήσουν ανάμεσα σε αυτά που επιθυμούν και σε αυτά που θέλουν να διώξουν. Δείτε το εδώ.

6. Out of Bounds (OCD/Agoraphobia)

Η αγοραφοβία και η ιδεοληπτική διαταραχή φτάνουν τους ανθρώπους σε ακραίες, επαναληπτικές πράξεις μέχρι να τις αποδεχτεί ο εγκέφαλός τους. Η ταινία βρίσκεται εδώ.

7. Caldera (Schizoaffective Disorder – SAD)

Η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή - η συνεχής παλίρροια και άμπωτη ανάμεσα στην σχιζοφρένεια και στις συναισθηματικές διαταραχές - είναι το θέμα αυτού του βίντεο που μπορείτε αν παρακολουθήσετε εδώ.

8. Reminiscence (Anxiety)

Τι είναι η κοινωνική φοβία; Το βίντεο αυτό μας εξηγεί με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

9. Pinched (Dementia)

Η άνοια και οι αλλαγές στο μυαλό, την ψυχή και το σώμα. Δείτε το βίντεο εδώ.

10. In Between (Anxiety)

Το άγχος είναι ένας "όμορφος" κροκόδειλος που πρέπει όμως να κρατήσεις σε απόσταση ώστε να μπορείς να λειτουργήσεις σε καθημερινό επίπεδο. Παρακολουθήστε την μάχη με τον εαυτό μας εδώ.

Καλές γιορτές με ψυχική υγεία!

bottom of page