top of page
Αναζήτηση
  • Despoina Limniotaki (Πηγή: Ζήτημα Ζωής και Θανάτου

Νοερή απεικόνιση (visualization): πόσο εύκολο είναι να κατευνάσουμε το μυαλό


Είναι δύσκολο να γαληνέψουμε το μυαλό χωρίς εκπαίδευση και προσπάθεια. Το μυαλό βομβαρδίζεται μέρα και νύχτα με πληροφορίες που πρέπει να επεξεργαστεί και να κωδικοποιήσει. Βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Δεν είναι εύκολο να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Αναλογιζόμαστε τα ίδια πράγματα πολλές φορές κάθε μέρα. Ανησυχούμε πολύ και κάνουμε εικασίες. ‘Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την υπερφόρτιση του μυαλού, την πνευματική εξάντληση που επιφέρει προβλήματα και στο σώμα. Είναι απαραίτητο να μάθουμε να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς για να αντισταθμίσουμε τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ξορκίσουμε την υπερένταση και την κακή διάθεση.


Οι αρνητικές σκέψεις αποτυπώνονται στο σύστημά μας και καταστρέφουν την ισορροπία σώματος και νου. Υποφέρουμε από τα πράγματα που φοβόμαστε περισσότερο, επειδή τα επιβάλλουμε στον εαυτό μας. Οτιδήποτε μας απασχολεί, θα στραφεί εναντίον μας με τη μορφή άγχους, καταστροφικών σκέψεων ή ασθένειας. Αντίθετα, όταν κάνουμε θετικές σκέψεις, οι ρυθμοί του σώματος χαλαρώνουν, αναπνέουμε βαθύτερα, αισθανόμαστε καλύτερα και βοηθάμε τον εαυτό μας να τα βγάλει πέρα με τις δοκιμασίες της καθημερινότητας. Η αισιόδοξη στάση συντηρεί τη φυσική και πνευματική ισορροπία κι επιδρά θετικά στη συνολική ποιότητα της ζωής μας.


Η νοερή απεικόνιση (visualization) κάνει χρήση της δυαδικής σχέσης σώματος-νου, βοηθώντας το σώμα να χαλαρώσει και το νου να γαληνέψει. Διαχέει συντονισμένη ενέργεια σε διάφορα σημεία του σώματός μας που έχουν ανάγκη από ανακούφιση και αποφόρτιση, κάνοντάς μας πιο δεκτικούς σε οποιαδήποτε θεραπεία. Λειτουργεί επικουρικά και ενισχύει οποιαδήποτε ιατρική ή χημική αγωγή που μπορεί να ακολουθούμε προκειμένου να δαμάσουμε κάποια ασθένεια. Σταδιακά, ανοίγει τις πύλες της πνευματικότητας, βοηθώντας μας να επεξεργαστούμε τον τρόπο που λειτουργούμε σαν άτομα. Μας φέρνει σε επαφή με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας που σχετίζεται με την εμπιστοσύνη και τη διαίσθηση, τα δύο μονοπάτια που οδηγούν στην βαθύτερη κατανόηση της αληθινής μας φύσης. Η κατοπινή συζήτηση για τις νοερές εικόνες που γεννά η ψυχή και η φαντασία, βοηθά τους πάσχοντες να καταπολεμήσουν τις αναστολές και τις ανασφάλειές τους και να απελευθερωθούν από την κούραση και το βάρος των φόβων τους. Η νοερή απεικόνιση μέσα σε μια ομάδα, βοηθά τα μέλη της να δεθούν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιηθούν και να βρουν αποτελεσματικότερες τεχνικές για την επίλυση των προβλημάτων τους.




bottom of page