top of page
Αναζήτηση
  • healingtreeproject

A summer holi-stay: τι να κάνεις όταν έχεις μείνει Αύγουστο στην πόλη; Τα πάντα!

Μοιάζουν σαν να πέρασαν πολλά χρόνια μέσα σε μερικούς μόνο μήνες, από την φορά που ξεκίνησε η καραντίνα λόγω της πανδημίας μέχρι σήμερα που χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με τον COVID-19 τηρώντας μέτρα και πρωτόκολλα, προσπαθώντας να ανακτήσουμε κάτι από την ανεμελιά προηγούμενων ετών. Όλα είναι δυσκολότερα όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε ανοιχτά: τα συναισθήματά μας απέναντι στα γεγονότα και η στάση μας απέναντι στην υγεία. Ο τρόπος που δουλεύουμε ή ο τρόπος με τον οποίο η δουλειά μας μπήκε στο περιθώριο. Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η αίσθηση ασφάλειας που έχει κλονιστεί. Η επικοινωνία μας. Ο νέος, διαφορετικός κόσμος που ξημέρωσε. Οι συνήθειές μας. Αυτά που δεν ισχύουν πια. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει μέσα μας, με κίνδυνο να στοιχειώσει την καθημερινότητα και τα πλάνα της επόμενης μέρας: και τώρα τι;

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Συνηθίζαμε να σκεφτόμαστε τις διακοπές κάθε Αύγουστο. Κι αν δεν ήμασταν από τους τυχερούς των εξορμήσεων στην εξοχή ή στα υπέροχα νησιά μας, τουλάχιστον δεν λέγαμε όχι στα μπάνια του λαού, σε μια φέτα καρπούζι και στις παρέες με τις οποίες γράφαμε ιστορία αγκαλιασμένοι. Περασμένα μεγαλεία. Τα νησιά και το καρπούζι είναι πάντα εκεί – ευτυχώς! – αλλά λείπει η χαρά μέσα μας, λείπει η αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά κι αν δεν πάνε καλά δεν είναι το τέλος. Μόνο που το τέλος ήρθε για πολλούς ανθρώπους με την μορφή της οικονομικής επισφάλειας, της απώλειας και της απόστασης. Ήρθε με την μορφή των πραγμάτων που θα πρέπει να ξεχάσουμε και των νέων δεξιοτήτων στις οποίες θα πρέπει να εμβαθύνουμε, μια πραγματικότητα που μας γεμίζει δέος.

Η ομάδα του The Healing Tree community for Mental Health είναι κοντά σου σε ένα Αυγουστιάτικο αφιέρωμα με τίτλο #SelfCareHolistay (holistay από τις λέξεις holiday + stay δηλαδή stay at home during the holidays, μένω σπίτι κατά την διάρκεια των διακοπών, αλλά δεν μένω αδρανής!) Ένας οδηγός ευ ζην και σχεδιασμού βημάτων που θα ανοίξουν την πόρτα στη ζωή και την προοπτική. Μια διαδικτυακή αγκαλιά για τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας, μια καινούρια αρχή στη ζωή, τις φιλίες, τις συνήθειες και την δουλειά μας (βλέπε επίσης την σελίδα μας στο Instagram που βάφτηκε στις αποχρώσεις της άμμου, ετοιμάζεται, φοράει τα καλά της για μια καινούρια mental health σεζόν, πιο κοντά στις αληθινές ανάγκες των μελών και φίλων μας). Επειδή οι δυνατότητες μας δεν μπορούν να μένουν άλλο στο ράφι και οι φωνές μας έχουν ακόμα την ικανότητα να εμπνέουν και να κινητοποιούν.

Αλλά πρώτα τα απαραίτητα. Τι θα πάρουμε μαζί μας σε αυτές τις παράξενες διακοπές, τις αφιερωμένες στην ψυχική υγεία, στον καινούριο εαυτό μας, στο κουκούλι που θα σπάσουμε μαζί για να μεγαλουργήσει η πεταλούδα; Ας δούμε μερικά από τα προαπαιτούμενα για την αλλαγή:


Τη διάθεση για πειραματισμό και εξερεύνηση, την ετοιμότητα να νιώσουμε ταξιδιώτες στην πόλη μας, να ξανασυστηθούμε με αυτά που προσπερνάμε κάθε μέρα αλλά δεν βλέπουμε με μάτια και καρδιά ανοιχτά

Την έγκριση που θα δώσουμε στον εαυτό μας να «παίξει» με τις αισθήσεις

Την απόφαση να επανα-επινοήσουμε την κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή

Από την 1η Αυγούστου, αναζήτησε τις αναρτήσεις, τα άρθρα, τις προτάσεις της ομάδας του The Healing Tree community for Mental Health που φέρουν το hashtag #SelfCareHolistay και φτιάξε το δικό σου εσωτερικό ταξίδι, με αυτά που διαθέτεις, χωρίς περιττά έξοδα ή άγχος!

bottom of page