top of page
Αναζήτηση
  • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc

#SheWorks - οι συνεντεύξεις συνεχίζονται: Εκάτη Φαϊτάκη

Το #SheWorks ξεκίνησε ως ένας πρώτος οδηγός επιβίωσης για γυναίκες επιχειρηματίες που χρειάζονταν στήριξη και εμψύχωση τις μέρες μετά την άρση του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού (φυσικά ακόμα χρειαζόμαστε ενίσχυση για να προχωρήσουμε όλες, γι'αυτό και οι δράσεις του δεν σταματούν εδώ). Περιλαμβάνει συνεντεύξεις από την καθημερινότητα δραστήριων, δημιουργικών επιχειρηματιών, tips, ασκήσεις και χρήσιμες διευθύνσεις για να στηθεί μια επιχειρηματίας στα πόδια της από την αρχή ή να συνεχίσει μια προηγούμενη προετοιμασία που έμεινε στη μέση.

Στη συνέχεια, το #SheWorks έγινε κοινότητα δικτύωσης, συμβουλευτικής στήριξης και συνδιοργάνωσης project επιχειρηματικής δράσης.

Οι συνεντεύξεις συνεχίζονται και ετοιμάζουμε κοινές συναντήσεις σε ένα μέλλον που ευχόμαστε να είναι ευνοϊκότερο για την αγορά και τις προσωπικές μας προσπάθειες.

Σήμερα στην παρέα του #SheWorks φιλοξενούμε την Εκάτη Φαϊτάκη*.

Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί και σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου κάθε πρωί;

Με κινητοποιεί η ίδια η ζωή. Σηκώνομαι κάθε πρωί με ένα χαμόγελο, με μια αίσθηση ότι η μέρα που ξεκινάει δεν έχει κανένα λάθος, είναι μια ολοκαίνουρια μέρα με προοπτικές, κάτι για να ανακαλύψω από την αρχή. Παρόλο που θα σηκωθώ από το κρεβάτι και με το καλημέρα σας θα αρχίσω να τρέχω πέρα δώθε σαν τη τρελή, για να βγάλω τον αξιαγάπητο και πολύ ατίθασο κούταβο βόλτα και μετά να παίξω λίγο μαζί του, έπειτα να ξεκινήσω την εργασία, να καθίσω να γράψω κάτι λίγα αν έχω έμπνευση για επόμενο βιβλίο ή να φτιάξω τα κείμενα για το νέο website μου, να κάνω τις μεταφράσεις μου και στα Γαλλικά. Να κάνω κάποια ραντεβού προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, να συναντηθώ με τη μητέρα μου ή με φίλες. Όλα αυτά και άλλα πολλά. Μια καθημερινότητα που υπόσχεται πολλά, που υπόσχεται εμπειρίες αλληλεπίδρασης, προσφοράς, με ένα όμορφο δούναι και λαβείν σε πολλά επίπεδα. Σίγουρα δε βαριέμαι. Επιζητώ να νιώθω την ανάγκη να σηκώνομαι το πρωί με την αίσθηση ότι έχω ευθύνη και σκοπό. Να ερευνώ, να εξερευνώ και να ψάχνω απαντήσεις. Να με τοποθετώ ενεργά στο μονοπάτι της δικής μου πρώτα εξέλιξης για να το μοιράζομαι έπειτα μαζί σας.

Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου;

Όλα τα κομμάτια της δουλειάς μου έχουν τη δική τους σημαντική θέση. Η έρευνα της αλήθειας, η μελέτη, η παρακολούθηση μαθημάτων σεμιναρίων τεχνικών θεραπειών πάνω στην ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας, πρώτα για τη δική μου ανάπτυξη μέσα από το βίωμα και εξέλιξη. Έπειτα η μελέτη βιβλίων που θα με βοηθήσουν να συγκρίνω, να κρίνω, να διακρίνω, να τοποθετηθώ, να εμπνευστώ και να γράψω κάποια ιστορία. Όμως αυτό που θεωρώ στο τέλος το πιο σημαντικό είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις με τα άτομα. Όλα όσα μοιράζομαι. Πιστεύω πως αυτά που επιλέγω να μοιραστώ, να επικοινωνήσω, κατέχουν την σημαντικότερη θέση. Όλοι οι άνθρωποι που έρχομαι σε επαφή, είτε αυτή είναι προσωπική είτε όχι. Το πιο σημαντικό κομμάτι σε όλες τις δραστηριότητες και εργασίες μου είναι η επαφή.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνεις εσύ;

Να το κάνει. Να κάνει αυτό που αγαπάει, να κάνει αυτό που πιστεύει ότι τον εμπνέει. Θα έλεγα στον οποιοδήποτε άνθρωπο να επιλέξει να κάνει κάτι που να είναι σύμφωνο με τις τάσεις του, τις δεξιότητες του. Αρκεί να το υποστηρίζει. Να ψάξει μέσα του να βρει που είναι δημιουργικός και να ενσωματώσει τη δημιουργικότητα του στην εργασία του. Να επιλέξει με σεβασμό στην εσωτερική του φωνή. Πάντα πίστευα ότι υπάρχει μια εσωτερική φωνή που μας μιλάει και μας οδηγεί. Και χρειάζεται να την ακούμε, παρόλο που οι φωνές των άλλων προσπαθούν να την καπακώσουν και να την κάνουν να σωπάσει, να την βάλουν στα γνωστά καλούπια. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από το ελληνικό μοτίβο του να κατευθυνόμαστε στα ίδια επαγγέλματα και να φοβόμαστε να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφαλείας.

Ποιο θα είναι το επόμενό σου βήμα;

Η πορεία μου είναι λίγο πολύ προκαθορισμένη για αυτή την περίοδο. Γράφω το επόμενο βιβλίο μου οπότε είμαι σε διαρκή έρευνα και διάβασμα. Ετοιμάζω αυτή την περίοδο το website, το instagram και το blog μου για να μπορεί ο κόσμος να έρχεται σε επαφή με τη δουλειά μου. Συνεχίζω την πορεία μου, τις σπουδές μου στις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους. Έχω πάρει πιστοποίηση στο Theta healing και είμαι Theta Healing Practitioner, ασχολούμαι με την αριθμοσοφία που θεωρώ ότι είναι ένα υπέροχο εργαλείο αυτογνωσίας και κατεύθυνσης, με θεραπευτική ύπνωση και κάποιες άλλες ενεργειακές τεχνικές. Συνεχίζω λοιπόν πάνω σε αυτή τη γραμμή.

Η συγγραφική μου πορεία είναι η προτεραιότητα μου για αυτή την περίοδο. Σας γραφώ λίγα λόγια για τα βιβλία, για να γνωριστούμε καλύτερα:

Το βιβλίο μου "Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ" από τις εκδόσεις ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ, πλέον σε αυτο-έκδοση από τον εκδοτικό οίκο ΜΥΣΤΗΣ, είναι το πρώτο μυθιστόρημα μου της κατηγορίας αυτογνωσίας και πνευματικής αναζήτησης με την ηρωίδα να ξεκινά την πορεία της για να ανακαλύψει τον εαυτό της. Θα ταξιδέψει σε μακρινές χώρες, θα οδηγηθεί για σπουδές σε μια μαγική σχολή εσωτερικής γνώσης, θα γνωρίσει υπέροχους φίλους και Δασκάλους. Θα ερωτευθεί, θα πονέσει, θα περάσει από περιπέτειες για να δημιουργήσει τη ζωή που έχει ονειρευτεί.

"ΤΟ ΕΓΩ, ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ", το επόμενο μυθιστόρημα που έγραψα , εκδόσεις 24γράμματα, είναι ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση του αληθινού μας εαυτού. Η Κλάρα, η ηρωίδα του βιβλίου, είναι μια δημοσιογράφος – συγγραφέας. Εργάζεται στη Νέα Υόρκη σε ένα περιοδικό. Είναι ένα απλό κορίτσι με μια συνηθισμένη ζωή, μέχρι που αρχίζει να θυμάται τις προηγούμενες ζωές της. Ξαφνικά και απρόσμενα αρχίζει να συναντά αλλόκοτα άτομα, από διαφορετικές εποχές και να συνομιλεί μαζί τους. Νιώθει να τρελαίνεται. Εμφανίζονται μπροστά της διαφορετικοί κόσμοι και άλλες εποχές. Το παρόν της αλλάζει και σιγά σιγά χάνει τον έλεγχο της ζωής της. Επιδιώκει να κατανοήσει τι συμβαίνει με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου και με τη βοήθεια των φίλων της. Θέλει να ζήσει τη ζωή της φυσιολογικά. Τι γίνεται όμως όταν ο έρωτας έρχεται και της χτυπάει την πόρτα; Είναι έτοιμη να πει την αλήθεια; Πώς σταματούν οι εμφανίσεις των αλλόκοτων "φίλων" από το παρελθόν; Είναι μια ωραία ιστορία με χιούμορ που περιγράφει την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να γνωρίσει τον εαυτό του, να φωτίσει το βαθύτερο ‘’Είναι’’ του, να κολυμπήσει στη θάλασσα του υποσυνειδήτου του για να αντιμετωπίσει τις σκιές του. Ένα ταξίδι για γενναίες ψυχές που ψάχνουν να βρουν το δικό τους τρόπο ζωής, τον σκοπό τους για να δημιουργήσουν τη ζωή που έχουν ονειρευτεί.

"ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΟΥ", εκδόσεις 24γράμματα, είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανανέωσης, ένα ταξίδι διεκδίκησης της ζωής. Το μυαλό της ηρωίδας περιπλανιέται μεταξύ ουρανού και γης. Φαντάζεται ένα πλοίο που μοιάζει με πλωτή πόλη όπου σοφοί της αρχαιότητας, γλύπτες, ζωγράφοι, ποιητές και μουσικοί συνταξιδεύουν και δημιουργούν ένα κόσμο πολύχρωμο, μαγικό, ένα κόσμο γνώσης με μοντέρνες αντανακλάσεις. Η Άννα γίνεται το χελιδόνι. Επιδιώκει τη ζεστασιά της καρδιάς, τη ζεστασιά των συναισθημάτων. Επιδιώκει τους χτύπους της ζωής, να ζει, να δονείται στο ρυθμό μιας καλύτερης σκέψης του εαυτού της. Το μυθιστόρημα αυτό προτείνει μια αλληγορική διδασκαλία που έχει της ρίζες της στις ιδέες της αρχαίας σκέψης, μιλά για τη δύναμη μέσα μα, για ένα επαναπρογραμματισμό του Νου μας, για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε την οπτική μας στον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας .

Η ηρωίδα μας προτείνει χρώμα, μουσική, γέλιο, έρωτα, αγάπη. Μας ταξιδεύει σε πολλά λιμάνια και προτρέπει τον αναγνώστη να γίνει αυτός το χελιδόνι και να επιλέξει το λιμάνι της καρδιάς του.

Πες μας που και πώς μπορούμε να σε βρούμε

Στο facebook: Ekati Faitaki

E mail: ekatifaitaki@yahoo.gr

Προσεχώς στο νέο website μου: www.ekati-faitaki.com (συνεδρίες γίνονται μέσω skype, messenger, viber, whats up, zoom).

*Η Εκάτη Φαϊτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών και ξεναγεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Έχει κάνει σπουδές ιστορίας τέχνης απο τον 9ο μ.Χ. έως τον 20ο αι.μ.Χ. και σεμινάρια δημιουργικής γραφής θεατρικών έργων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα της εσωτερικής γνώσης και πρακτικής αυτογνωσίας μελετώντας την Πυθαγόρεια αριθμοσοφια και σκέψη, πνευματικά έργα που άφησαν ο Ερμής Τρισμέγιστος, Πλάτωνας και άλλες πηγές μεταφυσικής και εσωτερισμού. Ασχολείται με την έρευνα της αλήθειας με τη μελέτη των ρευμάτων που δημιουργήθηκαν και εκφράστηκαν σε Ανατολή και Δύση.

bottom of page