Η Νίκη-Μαρία Βλάχου της biozin.gr για το #SheWorks


Μιλήσαμε με την δημιουργό του νεοσύστατου biozin.gr, του καταστήματος βιολογικών προϊόντων στο Ηράκλειο Κρήτης, που ήρθε εν μέσω lockdown να μας εντυπωσιάσει με τη δημιουργικότητα και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει στους ανθρώπους που θα το επισκεφτούν διαδικτυακά αλλά και από κοντά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Η κ. Νίκη-Μαρία Βλάχου είναι ένα ακόμα παράδειγμα ανθρώπου που ανθίζει κόντρα στο ρεύμα και μας γεμίζει αισιοδοξία για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν:


Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί και σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου κάθε πρωί; Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε πολύ ο ύπνος και δεν είμαι καθόλου πρωινός τύπος. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν αλλάξει δύο χρόνια τώρα που ένας μπόμπιρας με περιτριγυρίζει 24/7. Επομένως, ένα ηχηρό και διαρκές «Μαμαααααααά» που ακούγεται από το διπλανό δωμάτιο του σπιτιού και καταλήγει στο κρεβάτι του μπαμπά και της μαμάς, είναι αυτό που με κινητοποιεί και με κάνει να σηκώνομαι από το κρεβάτι κάθε πρωί για να ετοιμάσω το «γκαγκά» (γάλα) του! Βέβαια, ένας γρήγορος καφές πάντα με ηρεμεί το πρωί και με βοηθά να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μου. Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου;

Νομίζω πως θα έλεγα ότι πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορώ να δουλεύω από το σπίτι. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βρίσκομαι σε καθημερινή βάση στο κατάστημά μου, το ωράριο είναι ευέλικτο και έτσι δεν στερούμαι και δε με στερείται το παιδί μου, σε μια ηλικία πολύ κρίσιμη για εκείνο και για τη σχέση μας. Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση και να την οργανώσω όπως θέλω προσαρμόζοντας το ωράριο της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη δεσμεύει απόλυτα εμένα και την οικογένεια μου.

Όταν καταφέρνεις λοιπόν να πραγματοποιήσεις ένα τέτοιο όνειρό σου μαζί με τον άνθρωπό σου και να λαμβάνεις τόση αγάπη και εκτίμηση από τους πελάτες σου για αυτό που επέλεγες να δημιουργήσεις, τότε νιώθεις πραγματικά ολοκληρωμένη!

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνεις εσύ; Η πρώτη μου συμβουλή εκφράζεται απόλυτα στο εξής γνωστό απόφθεγμα: «Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου»! Και η δεύτερη μου συμβουλή είναι να μην σταματήσει να κάνει όνειρα και ας μην βγουν ποτέ αληθινά! Όπως είπε και ο Walt Disney: «Όλα μας τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αν έχουμε το θάρρος να τα επιδιώξουμε.»

Γι’ αυτό προσπαθούμε, δουλεύουμε, προσπερνάμε εμπόδια και αποτυχίες που συναντάμε στο διάβα μας και δεν τα παρατάμε ποτέ! Οι δυσκολίες μας κάνουν δυνατότερους, σοφότερους… Εξάλλου, στο τέλος οι κόποι πάντα ανταμείβονται κι έτσι είμαι πεπεισμένη πως η επιτυχία και η προσωπική ικανοποίηση θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από την «επίπονη» διαδρομή. Πο