'Ενας χρόνος μετά...


Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του βιβλίου μου Ξαναγράφοντας την Ιστορία της Ζωής σου - που ήταν και η τελευταία, μαζικής προσέλευσης, εκδήλωση πριν το lockdown του κορονοϊού - στο Frankly café, επέστρεψα στο ίδιο μέρος, μόνη, σε ένα (ανενεργό για την ώρα λόγω αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης)* χώρο που κοιτάζει μια από τις ωραιότερες πλατείες της πόλης του Ηρακλείου, για να κάνω την προσωπική μου αποτίμηση μιας πορείας που, όπως συνέβη σε όλα τα επαγγέλματα, πέρασε από σαράντα κύματα.


Πόσο μας αφορά σήμερα μια γραφή-από-την-αρχή της ιστορίας της ζωής μας σε σχέση με το χθες; Τι χρειάζεται να κρατήσουμε και τι να αποδεσμεύσουμε; Ο συγγραφέας Χανίφ Κιουρέϊσι στο βιβλίο του Οικείες Απιστίες λέει ότι κάθε βήμα μπροστά εμπεριέχει μια απιστία σε σχέση με το παρελθόν: μια βαλίτσα από συναισθήματα, συμπεριφορές και αντιδράσεις τα οποία δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί σε ένα επόμενο ξεκίνημα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πειράζει.


Η ενηλικίωση δεν έρχεται με την συμπλήρωση των 18 χρόνων ζωής - έρχεται με την αποδοχή όσων δεν μπορούμε να αλλάξουμε και την τόλμη της διεκδίκησης όσων είμαστε ικανοί να επιτύχουμε. Αυτή είναι η διεργασία που ενθαρρύνει το βιβλίο και αυτή είναι η προπόνηση που δεσμευόμαστε να αναλάβουμε στη ζωή μας. Η πανδημία δεν μας άφησε αναλλοίωτους παρά τις προσπάθειες να κρατηθούμε από όσα γνωρίζαμε μέχρι χθες.


Στον επόμενο τόνο, το βιβλίο βρίσκει το αδελφάκι του σε μια #SexandRelationshipsEdition εκδοχή. Ακολουθεί τις ανησυχίες μας αναφορικά με