top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree community post

New Mindset: το φιλμ κινουμένων σχεδίων που παρουσιάστηκε στην φετινή Ημέρα για την Ψυχική Υγεία


Με σκηνοθέτη τον Danny Capozzi και αφηγητή τον Stephen Fry, το φιλμ παρουσιάστηκε για λογαριασμό της United for Global Mental Health στην γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία.

Το φιλμ αφηγείται το πώς η ψυχική υγεία είναι πρόβλημα για όλους και παντού ενώ φτιάχτηκε προκειμένου να πείσει την παγκόσμια κοινότητα να αφιερώσει περισσότερη προσοχή και πόρους υπέρ της ψυχικής υγείας. Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο φιλμ προέρχονται από πορίσματα του Global Mental Health and Sustainable Development με αντίστοιχες οδηγίες για το πώς η καλύτερη ψυχική υγεία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως βιώνει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας και κάθε 40 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένας άνθρωπος τερματίζει την ζωή του, με τις ηλικίες 15 - 29 να βρίσκονται στην κορυφή του ρίσκου για αυτοκτονία. Η φροντίδα της ψυχικής υγείας κοστίζει 2,5 τρις ετησίως. Κι όμως, δύο στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως δεν θα έχουν φροντίδα για την ψυχική τους υγεία. Εξαιτίας του στίγματος, των δυσκολιών στην πρόσβαση στην υγεία και της οικονομικής ανέχειας, υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν θα λάβουν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους φροντίδα και στήριξη.

Το φιλμ γυρίστηκε σε ένα μαγαζί με αντίκες στο Bristol της Αγγλίας και δείχνει το πόσο καταχωνιασμένα ή παραμελημένα μπορεί να είναι κάποια θέματα που αφορούν στην ψυχική μας υγεία.

Μια σοφίτα είναι η ψυχή με κρυμμένα προβλήματα αλλά και θησαυρούς που έχουμε ανάγκη να βγάλουμε στο φως...

bottom of page