top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree community post

Πάμε ένα ταξιδάκι; Εργαστήρι ψυχοεκπαίδευσης και παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για την απώλεια

Παρόλο που πολλοί συμφωνούν στο ότι τα παιδιά οφείλουν να έχουν τις πληροφορίες εκείνες που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν σχήματα σχετικά με τα σύνορα της ζωής και του θανάτου και να καλλιεργήσουν δεξιότητες αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων, στην πράξη τα πράγματα αποδεικνύονται δυσκολότερα: η απώλεια αντιμετωπίζεται ως κάτι μακρινό, ξένο από τον καθένα μας, τρομακτικό και ως θέμα συζήτησης προς αποφυγή, πολύ περισσότερο όταν στη συζήτηση εμπλέκονται μικρά παιδιά που δεν θέλουμε να πληγώσουμε.



Το «Πάμε ένα ταξιδάκι» είναι ένα τετράδιο δραστηριοτήτων για παιδιά 4+ ετών, σχεδιασμένο με τρόπο που να βοηθάει τους επαγγελματίες υγείας, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να συνδέονται με τα παιδιά μέσω δραστηριοτήτων, να αξιολογούν την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται κάθε φορά και να τα ενθαρρύνουν να εκφράζονται σε σχέση με τα συναισθήματα που βιώνουν. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαχείριση πένθους.


Το εργαστήρι έχει την μορφή συνεδρίας, με τους συμμετέχοντες να εμπλέκονται δημιουργικά στην εξερεύνηση του εκπαιδευτικού υλικού, να φτιάχνουν το δικό τους πλάνο θεραπευτικής προσέγγισης και να απαντούν σε διομαδικές ασκήσεις. Στόχος της παρουσίασης είναι η κατανόηση των εννοιών που τα παιδιά θα δυσκολεύονταν να εκφράσουν με λέξεις, η κατάθεση ιδεών/προτάσεων και ο ανοιχτός διάλογος για την απώλεια στην παιδική ηλικία.


Παρουσίαση: Λιμνιωτάκη Δέσποινα, Ψυχολόγος MSc

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, 7-9 μμ

Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο Κρήτης, Καπετάν Χαραλάμπη 1, Ηράκλειο

* Θέλετε να παραγγείλετε το εκπαιδευτικό υλικό διαδικτυακά;

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες γι'αυτό

bottom of page