top of page
Αναζήτηση
  • Despoina Limniotaki

Movember is here!

Ταξιδεύοντας σήμερα με το αυτοκίνητο από το χωριό μου άκουσα για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα λάβει χώρα στις 4 Νοεμβρίου στην Ιεράπετρα.

Πρόκειται για την εκδήλωση στο πλαίσιο του Movember, του κινήματος που ενθαρρύνει τους άνδρες να ενημερωθούν για τον καρκίνο του προστάτη και για τις ψυχικές ασθένειες που αποτελούν θέμα ταμπού για τον ανδρικό πληθυσμό.

Το κίνημα Movember (από τις λέξεις MOustache + noVEMBER) ξεκίνησε στην Αγγλία το 2003 ως προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα για διάφορα project με επίκεντρο την ανδρική υγεία. Από τότε και κάθε χρόνο, το Movember ζητά από τους άνδρες να αφήσουν μουστάκι για ένα μήνα και να συγκεντρώσουν πόρους για έναν σκοπό.

Τα παιδιά που το διοργανώνουν στην Ιεράπετρα έχουν βάλει ως στόχο φέτος να δωρίσουν τα χρήματα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Νοσημάτων Λασιθίου, μιλώντας ταυτόχρονα στον κόσμο για τις αγχώδεις διαταραχές και την κρίση πανικού.

Αντιλαμβάνεστε πόσο χαίρομαι με τέτοιες εκδηλώσεις που μάλιστα συνδυάζουν πολλά πράγματα μαζί: την ευαισθητοποίηση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας (μπαρμπέρικα-κουρεία) απέναντι στα σύγχρονα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που μαστίζουν την εποχή μας.

Βρείτε περισσότερα για το Movember εδώ https://uk.movember.com/?home

Join the movement!

bottom of page