top of page
Αναζήτηση
  • 11528 - Δίπλα σου

11528 - Δίπλα σου (τηλεφωνική γραμμή)


(από την ανακοίνωση της Orlando LGBT+)


Το 11528 - Δίπλα σου, η τηλεφωνική, ανώνυμη γραμμή ψυχολογικής στήριξης για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς, είναι επιτέλους ξανά ενεργή.


Το Orlando LGBT+ αναλαμβάνει την επιστημονική του ευθύνη, ενώ αποτελεί έργο συνέργειας των οργανώσεων: Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας (οργάνωση leader), Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, ΟΛΚΕ και Θετική Φωνή (Positive Voice).


Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 12.00 - 18.00


Το 11528 πρωτοξεκίνησε την λειτουργία του το 2012. Έκτοτε έχει υπάρξει ο πρώτος φορέας που λαμβάνει άδεια από το Υπουργείο Παιδείας για παρεμβάσεις στα σχολεία και στις τάξεις για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, έχει στο παρελθόν λάβει την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Έχει διοργανώσει τις πρώτες επιμορφώσεις ειδικών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, έχει δομήσει ομάδες εθελοντικής εργασίας και εποπτείας επαγγελματιών και αποτελεί φορέα πρακτικής άσκησης φοιτητών συμβεβλημένο με τμήματα Ψυχολογίας ΑΕΙ.


Για την δράση του, διακρίθηκε ως πρότυπο και καινοτόμο έργο για την Ελλάδα στο Διεθνές Υπουργικό Συνέδριο της UNESCO για την Παιδεία (Μάιος 2016, Παρίσι).


Η Γραμμή έχει βασιστεί πολλάκις στο παρελθόν στην περιστασιακή άμισθη εργασία των επαγγελματιών ψυχικής υγείας/εποπτριών που την απαρτίζουν και αποτελούν μέλη της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+, και βασίζεται σταθερά στην εθελοντική πρωτοβουλία και συνέπεια των μελών της διοικητικής ομάδας της.


Για αυτούς και άλλους τόσους λόγους, επίσημα πλέον, το Orlando LGBT+ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Γραμμή, ένα έργο επιστημονικό και κοινοτικό ταυτόχρονα.


Για αλληλεγγύη και ασφαλέστερους χώρους, είμαστε #diplasou.


Ανακαλύψτε περισσότερα, εδώ

bottom of page