top of page
Αναζήτηση
  • healingtreeproject

Το βιβλίο της χρονιάς


"Να πουν την ιστορία με τα δικά τους λόγια": αυτή η ευκαιρία που δόθηκε, από την ψυχοθεραπεύτρια της, στη μικρότερη αδελφή της οικογένειας Γκάλβιν , ήταν και η αφορμή που την "έσωσε" από τον φαύλο κύκλο των σκέψεων, των τύψεων και των ενοχών, χαρίζοντας σε μας - σε συνεργασία με τον συγγραφέα Robert Kolker - ένα συγκλονιστικό βιβλίο (εκδόσεις Ίκαρος).


Μια ευκαιρία να εξιστορήσει τα γεγονότα όπως τα βίωσε εκείνη, η αδελφή, η φροντιστής, η γυναίκα "που επιβίωσε". Αφαιρώντας από την ιστορία τον παραμορφωτικό καθρέπτη των φίλτρων που επέβαλλε το περιβάλλον και των στερεοτύπων που έχουμε γύρω από το θέμα της ψυχικής υγείας, η μικρή αδελφή ερευνά την ουσία πίσω από την ασθένεια και ταυτόχρονα ανακαλύπτει ένα μέσο επούλωσης των τραυμάτων της.


Είναι η ιστορία της οικογένειας Γκάλβιν και ταυτόχρονα, η ιστορία μισού αιώνα σχιζοφρένειας μέσα από τον σπαραξικάρδιο τρόπο που την έζησε αυτή. Είναι το βιβλίο της χρονιάς, μια τρυφερή όσο και άγρια ματιά στην ψυχή και μια αντικειμενική θεώρηση της προόδου (ή της στασιμότητας;) στο δύσκολο θέμα των ψυχικών νόσων.



bottom of page