top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree community post

Animal-assisted Therapy: θεραπεία με την βοήθεια των ζώων (νέα στήλη)

Η συντροφιά και η βοήθεια από κάποιο κατοικίδιο ζώο μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά και να συμπληρώσουν την αγωγή που λαμβάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να καταπολεμήσει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Τα κατοικίδια ζώα σε χώρους θεραπείας (νοσοκομεία, ξενώνες, ιατρικά κέντρα κ.λ.π) βελτιώνουν την συναισθηματική κατάσταση των ληπτών υπηρεσιών υγείας, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους ότι θα τα καταφέρουν να αναρρώσουν και λειτουργούν διορθωτικά στην περίπτωση που υπάρχουν συμπεριφορικά προβλήματα. Άλλωστε, η σχέση ζώου-ανθρώπου είναι από τις πιο ισχυρές και η επικοινωνία τους περισσότερο βαθειά και ουσιαστική από όσο πιστεύουμε. Στην θεραπεία με την βοήθεια των ζώων συνήθως συμμετέχουν σκύλοι, γάτες, άλογα, πουλιά και κουνέλια. Ωστόσο, οι άνθρωποι που φοβούνται τα ζώα ή είναι αλλεργικοί δεν μπορούν να κάνουν χρήση της βοήθειας που προσφέρουν αυτά.


Η κοινότητα του The Healing Tree ξεκινάει νέα στήλη αφιερωμένη στην θεραπεία με την βοήθεια των ζώων αναγνωρίζοντας το πόσο αυτά μπορούν να αλλάξουν θετικά την υγεία και την διάθεση των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές νόσους, ιδιαίτερα αυτών που υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης και σχιζοφρένειας.


Διαβάστε ακόμα:




Έχετε κάποια ιστορία να μοιραστείτε μαζί μας σχετικά με την βοήθεια που προσφέρουν τα ζώα; Αν ναι, γράψτε μας εδώ κι εμείς θα την δημοσιεύσουμε στην στήλη Ιστορίες!

bottom of page