top of page
Αναζήτηση
  • APA

Πολίτης Ψυχολόγος: μια πρωτοβουλία της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρείας


Το πρόγραμμα Πολίτης Ψυχολόγος (Citizen Psychologist) φτιάχτηκε από την Πρόεδρο της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρείας Jessica Henderson Daniel, PhD, ABPP προκειμένου να εκπαιδεύσει ανθρώπους να λειτουργούν ως ηγέτες για τις κοινότητές τους, ενθαρρύνοντας την φροντίδα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και συνδυάζοντας τις επιστημονικές τους γνώσεις και εμπειρίες με τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.


Οι τρεις σημαντικότεροι στόχοι του προγράμματος

Citizen Psychologist είναι:


1. Να εκπαιδεύσει το κοινό ως προς τους τρόπους με τους οποίους η επιστήμη της Ψυχολογίας συμβάλλει στην διαμόρφωση και στην εφαρμογή πολιτικών για την βελτίωση των κοινοτήτων μας.


2. Να παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και στόχους σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν ως citizen psychologists ξεκινώντας από οποιαδήποτε θέση (του αποφοίτου Λυκείου, του σπουδαστή, του μεταπτυχιακού φοιτητή, του εργαζομένου σε προγράμματα κ.λ.π).


3. Να ανακηρύξει ως υποψηφίους για βραβείο όσους αποτελούν παράδειγμα για τις κοινότητές τους μέσα από το έργο που επιδεικνύουν.


Ένα τέτοιο παράδειγμα σημαντικού πολίτη είναι η Arline Bronzaft η οποία εργάστηκε ως σύμβουλος δίπλα σε 5 δημάρχους της Νέας Υόρκης από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής Θορύβου GrowNYC.org. Δείχνοντας το ποσοστό στο οποίο ο θόρυβος έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, η Bronzaft κατόρθωσε να οδηγήσει τους υπεύθυνους στην αναθεώρηση των κανόνων για τα όρια του θορύβου, χαμηλώνοντας τα ντεσιμπέλ στην πόλη.


Βρείτε άλλους πολίτες-ψυχολόγους εδώ

    bottom of page