top of page
Αναζήτηση
  • Despoina Limniotaki

5 εφαρμογές στο κινητό σου για καλύτερη ψυχική υγεία.


Με τις εφαρμογές που υποβοηθούν (αλλά δεν αντικαθιστούν) την ψυχοθεραπευτική διαδρομή είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν (βλέπε εδώ και εδώ). Αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες όλων των ηλικιών να κάνουν monitoring την ψυχική τους διάθεση, να κρατούν διαδικτυακό ημερολόγιο συναισθημάτων και αναστοχασμού, να ενημερώνουν αγαπημένα πρόσωπα σε δύσκολες στιγμές και να βελτιώνουν μέρα με την μέρα την ανθεκτικότητά τους απέναντι στα προβλήματα της ζωής.

Παρακάτω βρίσκονται άλλες πέντε, δωρεάν εφαρμογές για να έχετε τον διαδικτυακό σας "ψυχολόγο" παντού μαζί (Προσοχή! Η χρήση τους δεν συνιστά ψυχοθεραπεία, ούτε θεραπευτικό πρόγραμμα και ούτε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στη θέση κάποιου επαγγελματία υγείας):

https://www.notokapp.com/

μια εφαρμογή από εφήβους προς εφήβους που λειτουργεί πρακτικά σαν κόκκινο κουμπί κινδύνου και ενεργοποιεί τον στενό κύκλο ενός εφήβου προκειμένου να βρεθεί βοήθεια και στήριξη γι' αυτόν. Φτιάχτηκε αρχικά για να προειδοποιεί ενάντια στην απόπειρα αυτοκτονίας.

https://sam-app.org.uk/

η εφαρμογή σχεδιάστηκε αρχικά για εφήβους και περιλαμβάνει μια σειρά από εργασίες που τους βοηθούν να καταπολεμήσουν την τάση για αυτοτραυματισμό και να διοχετεύσουν δημιουργικά τα συναισθήματα που τους οδηγούν σε αρνητικές σκέψεις ή πράξεις.

ονομάστηκε "μία από τις καλύτερες εφαρμογές για την ψυχική υγεία" από την εφημερίδα The Guardian. Πρόκειται για ένα προσωποποιημένο μουσικό ταξίδι χαλάρωσης και εστίασης στα πράγματα που μας κάνουν ήρεμους εσωτερικά, μας ξεκουράζουν και μας ταξιδεύουν νοερά στους παραδείσους της ψυχής (προς το παρόν διατίθεται μόνο για iphone).

ένα ασφαλές διαδικτυακό δωμάτιο επικοινωνίας μέσα στο οποίο οι έφηβοι μπορούν να εκφράσουν τις πιο βαθιές τους ανησυχίες και προβλήματα.

bottom of page