Η παρουσίαση του βιβλίου Ξαναγράφοντας την Ιστορία της Ζωής σου

* Η παρουσίαση έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στον φιλόξενο χώρο του frankly cafe στο Ηράκλειο Κρήτης. Το κείμενο που ακολουθεί ήταν η τοποθέτηση της Γαρυφαλλιάς Βιδάκη, Δικηγόρου, για το βιβλίο.

Για σήμερα σάς είχα ετοιμάσει κάτι πολύ εντυπωσιακό: θα σας μιλούσα για το βιβλίο της Δέσποινας μέσα από τα μάτια της Άννας Καρένινα και θα προσπαθούσα να σας αποδείξω ότι, αν η Άννα είχε στα χέρια της αυτό το βιβλίο καθώς βίωνε το δράμα της, θα είχε απορρίψει πιθανότατα και τον Βρόνσκι και τον Καρένιν και θα είχε πάει στο Παρίσι όπου θα ζούσε ως μούσα κάποιου καλλιτέχνη και θα απολάμβανε τη ζωή της, αντί να αυτοκτονήσει.

Γιατί, αγαπητοί μου φίλοι, η Άννα έκανε ένα πολύ βασικό λάθος στη ζωή της - είχε ιεραρχήσει λάθος τις προτεραιότητες της και το είχε κάνει αυτό το λάθος επειδή κανείς (ούτε καν ένα βιβλίο σαν αυτό εδώ) δε βρέθηκε να της πει "κοπέλα μου, τι χαζομάρες κάνεις; Βάλε προτεραιότητες στη ζωή σου και εφάρμοσε τες"!

Η Αννα δεν είναι θύμα του παθιασμένου έρωτά της για τον Βρόνσκι. Αλλά ούτε και του αδιεξόδου στο οποίο την οδήγησε ο σκληρός Καρένιν. Η Άννα είναι θύμα της αδυναμίας της να εντοπίσει τι είναι αυτά που θέλει, τι είναι αυτά που μπορούν να της βελτιώσουν τη ζωή και ποια συγκεκριμένα βήματα πρέπει αυτή να ακολουθήσει για να φτάσει εκεί. Ωστόσο, από τη στιγμή που η Δέσποι