top of page
Αναζήτηση
  • healingtreeproject

Πάμε ένα ταξιδάκι;

Πώς αντιλαμβάνεται την απώλεια ένα μικρό παιδί; Με πόσους και ποιους τρόπους μπορούμε να απαντήσουμε στις απορίες του σχετικά με τη φθορά και τον αφανισμό; Ποιους μικρούς ή μεγάλους αποχωρισμούς βιώνουν τα παιδιά;

Το "Πάμε ένα ταξιδάκι" είναι το τετράδιο δραστηριοτήτων που έγραψε και επιμελήθηκε η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc και Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ Κοινωνικής Φροντίδας The Healing Tree, πάνω στο θέμα της απώλειας. "Δουλεύοντας πολλά χρόνια πάνω στην διεργασία πένθους παρατήρησα ότι υπάρχει έλλειψη βοηθητικού υλικού για τον θεραπευτή αλλά και ότι αρκετοί συνάδελφοι λειτουργούν "διορθωτικά" προς τα παιδιά αντί να συμπορευτούν μαζί τους στην διαδρομή των συναισθημάτων που νιώθει το κάθε παιδί ξεχωριστά" γράφει η κ. Λιμνιωτάκη.

Η δουλειά με τα παιδιά που βιώνουν την απώλεια είναι μια επίπονη διαδικασία. Έχουμε συνδέσει την παιδική ηλικία με την ξεγνοιασιά. Τα παιδιά φτιάχνουν το μέλλον μας. Τι γίνεται όμως όταν η απώλεια μπαίνει στη μέση των παιχνιδιών και της ανεμελιάς;

Το "Πάμε ένα ταξιδάκι" είναι για μοναχικές διαδρομές ή οικογενειακές βραδιές με παιχνίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό ημερολόγιο ή ως άσκηση για ολόκληρη την ομάδα των προσώπων που φροντίζουν ένα παιδί, όποια και αν είναι η σύνθεσή της.

Είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον που ονειρευόμαστε, όσο τρομακτικό κι αν αυτό φαντάζει μετά από μια απουσία.


* Μπορείτε να προμηθευτείτε το τετράδιο εργασιών από την κοινότητα του The Healing Tree στην τιμή των 15 ευρώ (+ έξοδα αποστολής) ή γράφοντας μας.

bottom of page