Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο το 2018

Η οργάνωση Food Sweet Food και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη της τρίτης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων (Refugee Food Festival) από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου 2018. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε 14 πόλεις σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με πολίτες της κάθε χώρας, που έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους για την υλοποίησή του στην πόλη τους.


Tο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων γεννήθηκε στο Παρίσι το 2016. Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί φέτος σε πόλεις εκτός Ευρώπης, όπως το Κέιπ Τάουν, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, οι οποίες μαζί με πόλεις όπως το Παρίσι, η Αθήνα, το Στρασβούργο, η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες και η Μπολόνια, θα φέρουν μαζί τις προσφυγικές κοινότητες και τις κοινότητες υποδοχής για να αναδείξουν τα πολύπλευρα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα στο να αλλάξει θετικά η αντίληψη του κοινού απέναντι στους πρόσφυγες συγκεντρώνοντας ανθρώπους από διάφορους τομείς γύρω από ένα τραπέζι, χάρη στο οικουμενικό δέσιμο που δημιουργεί το να μοιράζεσαι το φαγητό σου με άλλους ανθρώπους.