Αναζήτηση
  • Πηγή: PsyPost

Τα καλύτερα blog Ψυχολογίας (στην αγγλική γλώσσα)

Το ηλεκτρονικό περιοδικό PsyPost προτείνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες με νέα από τον κόσμο της Ψυχολογίας και των Νευροεπιστημών στο διαδίκτυο.

Βρείτε τα στην αγγλική γλώσσα εδώ

1. PsychCentral

Σύμφωνα με την σελίδα του περιοδικού, "το PsychCentral είναι το μεγαλύτερο και χρονικά παλαιότερο, ανεξάρτητο κοινωνικό δίκτυο για την ψυχική υγεία. Από το 1995, το βραβευμένο περιοδικό διοικείται από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας οι οποίοι προσφέρουν αξιόπιστες, ασφαλείς πληροφορίες και πάνω από 250 ομάδες υποστήριξης στους καταναλωτές".


2. Η στήλη Neuroskeptic

"Ο Neuroskeptic είναι Βρετανός νευροεπιστήμονας με μια κριτική ματιά στην επιστήμη του και σε άλλες επιστήμες. Το blog του προσφέρει τις τελευταίες εξελίξεις στις νευροεπιστήμες, την ψυχιατρική, την ψυχολογία μέσα από ένα κριτικό πρίσμα".

3. Το περιοδικό Psychology Today

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο πιο αγαπημένο θέμα όλων των ανθρώπων: τον εαυτό τους! Το περιοδικό περιλαμβάνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς απόψεις γιατρών, ψυχιάτρων, ψυχολόγων και επαγγελματιών άλλων κλάδων, με live streaming πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στην ψυχική υγεία.

4. Το περιοδικό Scientific American Mind

Το περιοδικό επιχειρεί να ρίξει φως στα τελευταία πορίσματα από τον χώρο της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών και έτσι να προωθήσει έναν νέο, μοντέρνο τρόπο σκέψης πάνω σε αυτά τα πεδία.

5. Το περιοδικό Pasific Standard

Ένα βραβευμένο περιοδικό για ενεργούς και προοδευτικούς αναγνώστες με στόχο να ενθαρρύνει θετικές αλλαγές στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο.

6. Science of Us

Μια ευχάριστη, παιχνιδιάρικη ματιά σε σοβαρά θέματα, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους αναγνώστες να κάνουν μικρές αλλά αποφασιστικές αλλαγές στον δικό τους, καθημερινό τρόπο ζωής.

7. Research Digest

Το "εύπεπτο" αδελφάκι των αρθρογράφων της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Τα λέει όλα το όνομά του: η Ψυχολογία μπορεί να γίνει κατανοητή και αγαπημένο ανάγνωσμα για όλους χωρίς να χάσει την επιστημονικότητά της!

8. PsyBlog

Επιστημονική έρευνα πάνω στις δυνατότητες του μυαλού από αρθρογράφους που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους της Ψυχολογίας και των Νευροεπιστημών.

9. Mind Hacks

Κέρδισε το Scientific American Science and Technology Web Award το 2005 και μέχρι το 2010 είχε εισχωρήσει στην λίστα με τα 30 καλύτερα επιστημονικά blog σύμφωνα με το περιοδικό Time.

10. Η σελίδα του National Institute of Mental Health

Τα νέα από τον μεγαλύτερο οργανισμό για την έρευνα και την διάδοση του μηνύματος γύρω από την ψυχική υγεία. Το Εθνικό Ινστιτούτο είναι μέρος του Department of Health and Human Services (HHS) των Ηνωμένων Πολιτειών.

11. Η σελίδα του Association for Psychological Science (πρώην American Psychological Society)