Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για το 2017 είναι αφιερωμένη στην Κατάθλιψη

April 7, 2017

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα περιστατικά κατάθλιψης διεθνώς παρουσιάζουν αύξηση κατά περισσότερο από 18% από το 2005, με τις τρέχουσες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι οι πάσχοντες ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια, αριθμός που αντιπροσωπεύει ποσοστό πάνω από 4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Η κατάθλιψη, ανακοίνωσε πρόσφατα ο ΠΟΥ, αποτελεί πλέον την κυριότερη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως, με τον ορισμό αυτής να περιλαμβάνει ένα σύνολο «βλαβών, περιορισμών δραστηριότητας και δυσκολιών συμμετοχής».   Ως βλάβη χαρακτηρίζεται ένα πρόβλημα στη σωματική λειτουργία ή δομή, ως περιορισμός δραστηριότητας μια δυσκολία στην εκτέλεση εργασιών ή δράσεων, ενώ ως δυσκολία συμμετοχής ένα πρόβλημα που αφορά την εμπλοκή σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Όπως διευκρινίζει ο ΠΟΥ, «αναπηρία δεν είναι λοιπόν απλώς ένα πρόβλημα υγείας, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που αντανακλά την αλληλεπίδραση μεταξύ των σωματικών χαρακτηριστικών του ατόμου και χαρακτηριστικών της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει».

 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη λυπηρή πραγματικότητα που αναδύεται από τα στατιστικά, ο ΠΟΥ αφιέρωσε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στην κατάθλιψη. Το κεντρικό μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι «Ας μιλήσουμε», το οποίο αντανακλά την ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση της συχνής ψυχικής νόσου και των τρόπων με τους οποίους μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, με απώτερο στόχο να περιοριστεί το στίγμα που σχετίζεται με την κατάθλιψη και να αναζητήσουν περισσότεροι άνθρωποι τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται.

 

 

 

(Πηγή: onmed.gr)

 

Δείτε ακόμη:

 

I Had a Black Dog, His Name Was Depression - Είχα ένα μαύρο σκύλο, το όνομά του ήταν κατάθλιψη

 

 

*Για περισσότερες πληροφορίες και αναζήτηση βοήθειας,

έλα την κοινότητα του The Healing Tree

 

Please reload

Featured Review

Οι οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση, καραντίνα και εργασία από το σπίτι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (αγγλικά)

August 10, 2020

1/10
Please reload

Tag Cloud