top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree post

Σεμινάριο Εκπαίδευσης για Εθελοντές σε Γραμμή Βοήθειας (Helpline Volunteer)


Οι εθελοντές γραμμής βοήθειας είναι εκπαιδευμένοι στο να απαντούν τα τηλέφωνα που φτάνουν στο κέντρο κάποιας υποστηρικτικής δομής. Είναι τα πρόσωπα εκείνα που με τη στάση και την συμπεριφορά τους θα επηρεάσουν θετικά το πρόσωπο που ζητά πληροφορίες ή βρίσκεται σε ανάγκη. Οι εθελοντές ακούν το συνομιλητή τους προσεκτικά και συζητούν τα θέματα που τον απασχολούν χωρίς αυτό να αποτελεί παροχή υπηρεσίας ή θεραπευτική παρέμβαση. Ανταποκρίνονται με ενσυναίσθηση στο εδώ-και-τώρα του ανθρώπου που κάνει το τηλεφώνημα, αλλά δεν αντικαθιστούν τους επαγγελματίες υγείας. Λειτουργούν καθησυχαστικά και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να αναζητήσουν τον θεραπευτή ή την ομάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, είναι η πρώτη σημαντική επαφή που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με το σύστημα βοήθειας: γι’αυτό οι εθελοντές χρειάζεται να είναι ψύχραιμοι και καταρτισμένοι ως προς τις επιλογές που μπορεί να προτείνουν σε όσους τους τηλεφωνούν. Τα τηλεφωνήματα είναι ανώνυμα και εμπιστευτικά.


Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;


Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να καλλιεργήσει δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, είτε αργότερα θελήσει να εργαστεί ως εθελοντής, είτε όχι. Ενδείκνυται για γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινές μικρές κρίσεις στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας με παιδιά και εφήβους.


Το σεμινάριο εκπαίδευσης για τους Εθελοντές σε Γραμμή Βοήθειας είναι βιωματικό. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει παιχνίδι ρόλων και προσομοίωση κατάστασης ανάγκης. Επίσης, θα δοθούν σημειώσεις με τα αναλυτικά βήματα της τεχνικής διαδικασίας.



Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, 8 μμ στο χώρο του The Healing Tree (Εθνικής Αντιστάσεως 71, Ηράκλειο, τηλ. 2810 222774)


Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (15 ευρώ/συμμέτοχοι)


Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα

bottom of page