top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree post

Color Therapy - Introductory Class


Η χρωματοθεραπεία (color ή light therapy) ανήκει στις συμπληρωματικές αγωγές που βοηθούν έναν άνθρωπο να αναπληρώσει την ενέργεια που χάνει λόγω άγχους, κούρασης ή περιβαλλοντικών παραγόντων που τον καταπονούν καθημερινά. Στηρίζεται στην αντίληψη ότι κάθε ένα από τα χρώματα του φάσματος του φωτός επιδρά σε διαφορετικά σημεία του οργανισμού και δρα ευεργετικά ως προς τη διάθεση και τη συναισθηματική μας ισορροπία.

Τα χρώματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τον τρόπο που θεωρούμε τη ζωή επειδή φέρουν την ενέργεια του καθαρού φωτός από τον ήλιο σε διάφορες συχνότητες - μπορούν να μας ενδυναμώσουν, να μας μάθουν να ακούμε το σώμα, να μας διδάξουν την τέχνη της αρμονίας. Επηρεάζουν την ψυχολογική μας κατάσταση, οδηγούν στην πνευματική ανάταση, στην ευεξία ή στη χαλάρωση. Η επιτηδευμένη χρήση χρώματος για την αποσυμφόρηση του οργανισμού από το άγχος έχει αναζωογονητική αξία. Μας διδάσκει τη χαλάρωση του νου και μας βοηθά να αντιλαμβανόμαστε μόνοι μας τα σημεία που χρειάζονται φροντίδα και προφύλαξη από πιθανή προσβολή από εξωτερικά, αρνητικά ερεθίσματα.

Η θεραπεία μέσα από τη στοχευμένη χρήση φωτός και χρωμάτων, είναι ο πιο φυσικός τρόπος αποτοξίνωσης.

Το Introductory Class είναι μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες του color therapy. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σεμινάριο εκπαίδευσης στη χρωματοθεραπεία και ένα masterclass για προχωρημένους.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για φροντιστές ασθενών που θα ήθελαν να εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους ανακούφισης των ανθρώπων από το στρες της χρόνιας ασθένειας, για νοσηλευτές, θεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες υγείας και γενικά για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερη γνώση στο πεδίο των συμπληρωματικών αγωγών υγείας. Παράλληλα, είναι ανοιχτό σε όσους δουλεύουν στο χώρο της διακόσμησης, της διαφήμισης ή του εμπορίου, λόγω της αποδεδειγμένης επιρροής των χρωμάτων στον τρόπο που σκεφτόμαστε, λειτουργούμε, αποφασίζουμε ή καταναλώνουμε.

Στο Introductory class θα διδαχθούμε:

  • τα χρώματα και τους συμβολισμούς τους

  • τους κυριότερους εκφραστές του color therapy

  • την «ψυχολογία» των χρωμάτων, τους τρόπους με τους οποίους το χρώμα επιδρά στο νου και στο σώμα

  • τις μικρές χρωματικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας

  • τις σύγχρονες εφαρμογές της χρωματοθεραπείας σε θεραπευτικά περιβάλλοντα

  • την ευεργετική επίδραση των χρωμάτων στο σπίτι και στον εργασιακό χώρο

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ (15 ευρώ/συμμέτοχοι)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, 8 μμ στο χώρο του The Healing Tree community

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε αυτή τη φόρμα

bottom of page