top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree post

Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Θέματα Άσκησης και Φυσικής Κατάστασης


«Τα οφέλη της φυσικής άσκησης στην ψυχική υγεία είναι κάτι το οποίο οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας άργησαν υπερβολικά να καταλάβουν» ομολογεί ο Michael Otto, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (πηγή: APA) «Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η άσκηση βοηθάει στην υγεία, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της βοήθειας που η άσκηση έχει για την ψυχική μας υγεία. Έτσι, έχουν αργήσει στο να μεταφράσουν αυτά τα οφέλη σε δράση».


Η καθημερινή άσκηση για τους λήπτες υπηρεσιών υγείας είναι ευεργετική σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Λειτουργεί τόσο ανακουφιστικά, όσο και προληπτικά, για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων υγείας. Βοηθάει σε όλες τις διαταραχές από την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού μέχρι τις εξαρτήσεις και τη σχιζοφρένεια. Συνεπικουρεί στο πρόγραμμα θεραπείας, λειτουργεί υποστηρικτικά ως προς αυτό και επιπλέον βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των ληπτών. Σε πολλές δε περιπτώσεις στην Αμερική, δεν μιλάμε απλώς για άσκηση, αλλά για το λεγόμενο exercise therapy μια προσωποποιημένη υπηρεσία, στα μέτρα των αναγκών του κάθε θεραπευόμενου, που τονώνει την αυτοπεποίθηση, καταπολεμά τα συμπτώματα του στρες και διευκολύνει τον ύπνο (σε περιπτώσεις αϋπνίας).


Η κοινότητα του The Healing Tree λειτουργεί Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Θέματα Άσκησης και Φυσικής Κατάστασης. Καλέστε σήμερα στο 2810222774 για ένα ραντεβού εκτίμησης της φυσικής σας κατάστασης και δημιουργίας του προσωπικού σας προγράμματος.

bottom of page