top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree post

Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού


Το Γραφείο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού λειτουργεί υποστηρικτικά προς τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές σε θέματα καριέρας και εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής αποκατάστασης.


Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής διαδρομής των ληπτών υπηρεσιών. Βοηθάει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και ξεδιπλώνει πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που έχουν δουλευτεί λιγότερο ή έχουν μείνει για μεγάλο διάστημα στο περιθώριο, εξαιτίας του βάρους που δίνεται στο σύμπτωμα μιας ασθένειας και όχι στις υγιείς πλευρές του εαυτού του. Κατά κάποιον τρόπο, ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μέρος της θεραπείας ενός ατόμου αφού εστιάζει στις δυνατότητές του και το βοηθάει να προβάλει τον εαυτό του με θετικό τρόπο στο μέλλον. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που συχνά παραβλέπεται ή θεωρείται λιγότερο σημαντική στην πορεία, όταν υπερισχύει το σύμπτωμα ή όταν δίνεται περισσότερο βάρος στη φαρμακευτική αγωγή και λιγότερο στην ομαλή προσαρμογή του ατόμου στο περιβάλλον όπου ζει και αναπτύσσεται.


Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο βοηθά τους ενδιαφερόμενους:

  • Να γνωρίσουν καλύτερα και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ερωτηματολόγια επαγγελματικού προσανατολισμού που οδηγούν στο σχεδιασμό ατομικού φακέλου για κάθε ενδιαφερόμενο

  • Να βρουν πληροφορίες για θέματα εργασίας και για τις προοπτικές απασχόλησης που υπάρχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό

  • Να προετοιμάσουν τα κατάλληλα εργαλεία παρουσίασης του εαυτού τους και του επαγγελματικού τους προφίλ. Το Γραφείο έχει τη δυνατότητα να τους βοηθήσει να συνθέσουν α) το δικό τους βιογραφικό σημείωμα και β) συνοδευτική επιστολή cover letter/ motivation letter προς αποστολή

  • Να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για προφορική συνέντευξη ή/και προβολή παρουσίασης της δουλειάς τους

  • Να βρουν πληροφορίες για θέσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης

  • Να συλλέξουν πληροφορίες για σεμινάρια και εργαστήρια καλλιέργειας δεξιοτήτων που λαμβάνουν χώρα τοπικά


Το Γραφείο επίσης βοηθά εφήβους και νέους σε θέματα διαχείρισης χρόνου, στρες πριν από εξετάσεις και αποφάσεων σταδιοδρομίας. Μπορεί να προσφέρει ανατροφοδότηση όταν αυτό ζητηθεί και ψυχολογική στήριξη κατά τη διαδικασία λήψης μιας απόφασης .



bottom of page