top of page
Αναζήτηση
  • a healing tree post

Συλλογή αγαθών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τις γυναίκες πρόσφυγες

Τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση της;


"Πώς τα βγάζουν πέρα οι γυναίκες με αυτή την κατάσταση μια φορά τον μήνα, όταν έχουν την περίοδό τους; Τα χρήματα είναι λιγοστά και η αγορά φαγητού είναι προτεραιότητα". Έτσι σκέφτηκε η Amy Peake ιδρύτρια της ΜΚΟ Loving Humanity, η οποία έκτοτε αφιέρωσε όλη τη δημιουργικότητά της στην κατασκευή και στη διανομή προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής στις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια που διαμένουν σε καταυλισμούς προσφύγων στην Τουρκία και αλλού.


"Σερβιέτες μοιράζονται μια φορά στους έξι μήνες στον καταυλισμό, αλλά οι προμήθειες εξαντλούνται στους πρώτους δύο μήνες [.....] Επιπλέον, οι σερβιέτες δεν είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες που είναι πάνω από 42 ετών".


Ιδιαίτερο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένες γυναίκες που χρειάζονται πάνες ακράτειας. Τελικά, οι γυναίκες φτιάχνουν πρόχειρες πάνες για την περίοδο ή την ακράτεια, τις οποίες συχνά δεν έχουν που να πλύνουν ή πώς να τις αντικαταστήσουν, δημιουργώντας στον εαυτό τους επιπρόσθετα προβλήματα τοπικών αλλεργιών και μολύνσεων της ευαίσθητης περιοχής.


Επισκεφτείτε τη σελίδα της Loving Humanity (http://lovinghumanity.org.uk/ )

Η κοινότητα του The Healing Tree συμμετέχει στη συλλογή αγαθών που θα σταλούν στους καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση και προσοχή στη συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στα ακόλουθα:


σερβιέτες μαντηλάκια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής (μικρές συσκευασίες) μωρομάντηλα πάνες μωρού πάνες ακράτειας


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.


*Η συγκέντρωση και συσκευασία αγαθών θα γίνεται στο χώρο της κοινότητας του The Healing Tree (Εθνικής Αντιστάσεως 71, Ηράκλειο / απογευματινές ώρες 4 - 7 μμ καθημερινά)

bottom of page