Αναζήτηση
  • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc

Εργαστήρια Ψυχικής Ενδυνάμωσης από την GEA: Gender Equality Assembly

Η σειρά εργαστηρίων ψυχικής ενδυνάμωσης της GEA: Gender Equality Assembly προσφέρουν πολύτιμη γνώση, έχουν την φροντίδα της Δέσποινας Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγου και της Κοιν.Σ.Επ The Healing Tree community for Mental Health και καλλιεργούν τις δεξιότητες που χρειάζεται το χειμερινό σας οπλοστάσιο καθημερινής επιβίωσης. Βρείτε μια σύντομη περιγραφή τους παρακάτω και δηλώστε συμμετοχή στην πλατφόρμα της GEA.1ο Εργαστήριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Κυριακή 31/10/2021, 17.00 μμ

Instructor: Μαρίνα Μητακούδη


Χτίζοντας την αυτοεκτίμησή μου


Αισθάνεσαι να δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς πιθανά εμπόδια σε διάφορους τομείς της ζωής σου; Αισθάνεσαι πως κάτι λείπει στις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους, στο κομμάτι της εργασίας σου; Τι θέση έχει στη ζωή σου, η προσωπική ικανοποίηση;

Εάν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις τα ερωτήματα αυτά για τον εαυτό σου, τότε πιθανόν αυτή η αίσθηση ανικανότητας να οφείλεται στη μειωμένη πίστη στον εαυτό σου ή αλλιώς στη χαμηλή σου αυτοεκτίμηση, η οποία λειτουργεί σαν τροχοπέδη και σε περιορίζει από το να αναπτυχθείς, όπως επιθυμείς.


Για τα παραπάνω θέματα θα μιλήσουμε στο εργαστήριο με τίτλο “Χτίζοντας την αυτοεκτίμησή μου”. Μαζί θα συζητήσουμε για το τι ακριβώς είναι η αυτοεκτίμηση και πώς διαμορφώνεται, καθώς και πώς ωφελούμαστε όταν αυτή είναι ανεπτυγμένη. Θα δουλέψουμε με πρακτικά tips και ασκήσεις, που θα συμβάλλουν στο να αντιμετωπίζουμε θετικότερα τον εαυτό μας, χωρίς να είμαστε σκληροί και επικριτικοί, αναγνωρίζοντας τα δυνατά μας στοιχεία και αποδίδοντάς τους την κατάλληλη αξία.


(από την περιγραφή του εργαστηρίου)
2ο Εργαστήριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Κυριακή 14/11/2021, 17.00 μμ

Instructor: Σοφία Αργυρίου


Ο κριτής του εαυτού μου


«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά», «Είμαι απωθητικός/ή», «Δεν πρόκειται να τα καταφέρω στη συνέντευξη», «Δεν είμαι αρκετός σαν γονιός».


Μήπως αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις που έχεις κάνει για τον εαυτό σου; Αισθάνεσαι ότι μία εσωτερική φωνή σε κρίνει συνεχώς; Αισθάνεσαι ότι σε εμποδίζει καθημερινά στη ζωή σου;


Αν οι παραπάνω φράσεις σε προβλημάτισαν, είναι πιθανό να είσαι ένας πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού σου .


Η αρνητική εσωτερική μας φωνή είναι η τάση να αξιολογούμε πολύ αυστηρά τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις συμπεριφορές μας. Λειτουργεί περιορίζοντας την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό και επηρεάζοντας την καθημερινότητα μας.


Αυτά είναι και τα ζητήματα που θα εξετάσουμε από κοινού στο εργαστήριο, «Ο κριτής του εαυτού μου». Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από τη συζήτησή μας και τα ρεαλιστικά παραδείγματα της καθημερινότητας, να αναγνωρίσουμε την αρνητική εσωτερική μας φωνή και τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στη ζωή μας. Θα επικεντρωθούμε σε ασκήσεις και απλές πρακτικές, που θα διευκολύνουν τη μετάβαση από τη συνειδητοποίηση αυτής της κριτικής, στην αλλαγή της, σε μία φωνή κατανόησης, αγάπης και αυτοφροντίδας.


(από την περιγραφή του εργαστηρίου)


3ο Εργαστήριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Κυριακή 28/11/2021, 17.00 μμ

Instructors Εργαστηρίου: Δώρα Δεληογλάνη και Γεωργία Νέδιου


Προσδοκίες: εχθρός ή φίλος μου;«Το να πιστεύεις στον εαυτό σου δεν εξασφαλίζει την επιτυχία. Το να μην πιστεύεις στον εαυτό σου όμως εξασφαλίζει την αποτυχία»


Albert Bandura


Εάν αυτή η φράση σου ξύπνησε γνώριμα συναισθήματα.


Εάν κατευθείαν σου ήρθαν στο μυαλό πρόσφατα σκηνικά από τη δουλειά, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εκπαίδευση.


Εάν συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πως δεν έχει νόημα η προσπάθεια γιατί δεν θα τα καταφέρεις έτσι κι αλλιώς και η «αποτυχία» που έπεται θα είναι χειρότερη.


Ή εάν απλώς σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις στο συγκεκριμένο θέμα.


Τότε δήλωσε συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο «Προσδοκίες: εχθρός ή φίλος μου;».

Σε προσκαλούμε στο εργαστήριο αυτό για να εξερευνήσουμε μαζί τον ρόλο των προσδοκιών στην αυτοεκτίμηση και την επιτυχία. Επίσης, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων θα ανακαλύψουμε στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν στην πιο ωφέλιμη για εμάς αντιμετώπιση των δυσκολιών.


Κάνε το πρώτο βήμα και δήλωσε συμμετοχή στο εργαστήριο μας, ώστε να πάρεις όλα αυτά τα ερεθίσματα που θα θέσουν τις βάσεις για μια ποιοτικότερη στάση απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινότητας.


(από την περιγραφή του εργαστηρίου)4ο Εργαστήριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Κυριακή 05/12/2021, 17.00 μμ

Instructor Εργαστηρίου: Φαίη Αργυρίου


Προσωπικό σθένος και κρίσεις: Τα 2 Θεμέλια της αυτοεξέλιξης


Πώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος αυτές τις δυο έννοιες;


Μπορεί μια κρίση να εξελίξει τον άνθρωπο;


Μήπως η παρουσία της έρχεται να μας δοκιμάσει με στόχο να μας αποδυναμώσει;


Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτές τις δυο έννοιες και να εξετάσουμε το κατά πόσο αλληλεπιδρούν ενώ παράλληλα θα σχεδιάσουμε μαζί, μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων, τα 4 μονοπάτια που οδηγούν στην εσωτερική μας ενδυνάμωση.


Στόχος του εργαστηρίου μέσα από την γνωριμία μας και την διάθεση μας να επικοινωνήσουμε είναι να αντιληφθούμε ότι η στάση μας απέναντι στην κρίση καθορίζει την εσωτερική μας ευεξία.


(από την περιγραφή του εργαστηρίου)


5ο Εργαστήριο Ψυχικής Ενδυνάμωσης

Κυριακή 12/12/2021, 17.00 μμ

Instructor Εργαστηρίου: Φαίη Αργυρίου


Ανθρώπινες Σχέσεις: η αξία της ισορροπίας μέσα από το εγώ και το μαζί


Που βασίζονται σήμερα οι ανθρώπινες σχέσεις;


Ποιες είναι οι ισορροπίες που τροφοδοτούν μια σχέση σήμερα;


Σε αυτό το εργαστήριο θα δώσει η κάθε μια/ο καθένας από εμάς την δική της/του οπτική για την ερμηνεία των ανθρώπινων σχέσεων προτού ανακαλύψουμε ποια στοιχεία δομούν τις σχέσεις.


Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων θα έρθουμε πιο κοντά στις έννοιες της ατομικότητας και της δυαδικότητας, στην λογική και συναισθηματική επεξεργασία των συμπεριφορών, ανακαλύπτοντας τελικά τις αληθινές ανάγκες του εγώ και του μαζί.


Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξετάσουμε τις βάσεις των σχέσεων, να αναλογιστούμε την δική μας προσέγγιση στην αξία της έννοιας “ισορροπία” και να ανακαλύψουμε τις δικές μας δεξιότητες/αδυναμίες μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις που διαμορφώνουμε.


(από την περιγραφή του εργαστηρίου)


Δηλώστε συμμετοχή σε ένα ή σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης εδώ