top of page
Αναζήτηση
  • Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSc

Έχουμε σπουδαία νέα! Η νέα Ακαδημία Πολιτικής Προετοιμασίας Γυναικών, είναι εδώ!


Η συμμετοχή των γυναικών στον πολιτικό στίβο παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα άλυτα ζητήματα για την επίτευξη της κοινωνικής ισότητας, εκπροσώπησης και συμμετοχής. Στην Ελλάδα τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά. Το 2023 αποτελεί μια χρονιά με πολλές προεκλογικές εκστρατείες υπό το πρίσμα των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.


Είσαι υποψήφια ή σκέφτεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική;

Δεν ξέρεις πως να παρουσιάσεις τις ιδέες σου και

αισθάνεσαι ότι σου λείπουν τα κατάλληλα εργαλεία;Έχουμε σχεδιάσει για σένα ένα πλήρως εμπεριστατωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα, με εκπαιδεύσεις και εργαλεία από τα καλύτερα προγράμματα της Ευρώπης, που θα σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις την προεκλογική σου καμπάνια και να οργανώσεις το πολιτικό σου πρόγραμμα.


Η Φιλελεύθερη Συμμαχία οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποιεί από κοινού με το FNF Greece and Cyprus την πρώτη Ακαδημία Πολιτικής Προετοιμασίας Γυναικών που θέλουν να κατέβουν ως υποψήφιες σε εκλογές, μέσα από ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα εργαστηρίων, συναντήσεων με κορυφαίους εκπαιδευτές και ευκαιριών πανευρωπαϊκής δικτύωσης, για μια διεκδικητική, ατρόμητη παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας!


Στόχοι του Προγράμματος


Το Εργαστήρι Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη Πολιτικής Ηγεσίας καλύπτει τις βάσεις για τις Δημοτικές εκλογές και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι υποψήφιες θα έχουν ένα ισχυρό δίκτυο γυναικείας υποστήριξης καθ' όλη την προετοιμασία τους.


Παράλληλα, το εργαστήρι έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει την προβολή και την αναγνώριση των υποψηφίων και να ενθαρρύνει μια κοινότητα φιλελεύθερων ιδεών και δράσεων που θα προωθήσουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.


Το εργαστήρι στοχεύει στα ακόλουθα:


Να διευκολύνει ή/και να ενισχύσει τη συμμετοχή των γυναικών στην εκλογή τους σε πολιτικές θέσεις

Να ενισχύσει τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των επίδοξων γυναικών πολιτικών

Να βοηθήσει τις γυναίκες να διερευνήσουν ζητήματα πολιτικής προετοιμασίας και εκστρατείας

Να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πολιτική

Να υποστηρίξει τα φιλελεύθερα πολιτικά κόμματα να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές για το φύλο

Να προωθήσει την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην πολιτική


Περιγραφή του προγράμματος


Η εκπαίδευση θα αποτελείται από 4 δια ζώσης 2ήμερες συναντήσεις, από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο, που θα δώσουν την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, να αναπτύξουν το δίκτυό τους, να συνομιλήσουν με καταξιωμένους εκπαιδευτές και φορείς και να οργανώσουν τον προσωπικό τους στρατηγικό σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Impact Hub Athens και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων έχουν προγραμματιστεί:


1η Ενότητα: 10-11 Ιουνίου

2η Ενότητα: 23-24 Σεπτεμβρίου

3η Ενότητα: 21-22 Οκτωβρίου

4η Ενότητα: 11-12 Νοεμβρίου


Οι θεματικές πάνω στις οποίες θα εργαστούμε περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα: τη δημιουργία προφίλ των υποψηφίων (ποια είμαι, ποιο είναι το στρατηγικό μου πλεονέκτημα, γιατί θέλω να εκλεγώ), στρατηγικός σχεδιασμός και δημιουργία καμπάνιας, δημόσια ομιλία και δικτύωση, ανάλυση των αναγκών και τελικού μηνύματος.


Οι υποψήφιες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους, προσωποποιημένο portfolio εκστρατείας το οποίο

θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για την κάθοδο τους

στις εκλογές

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση

και των τεσσάρων ενοτήτων


Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 20 Μαΐου.

Βρείτε την πρόσκληση εδώ και κάντε σήμερα την εγγραφή σας εδώΜην αργείς - κάνε την εγγραφή σου και γίνε μέλος μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες πολιτικής προετοιμασίας και δικτύωσης της Ευρώπης!コメント


bottom of page